Over M’ij

L_vd_Meij-2012-199Léon van der Meij (1970) heeft ruim 20 jaar praktijk- en advieservaring binnen de kennisintensieve dienstverlening. Na werkzaam te zijn geweest bij het ministerie van VROM, de gemeente Den Haag en Twynstra Gudde Adviseurs en Managers is Léon sinds 2004 als zelfstandig organisatieadviseur werkzaam. Hij richt zich in zijn adviesopdrachten op de integratie van organisatieontwikkeling en kwaliteitsmanagement. Daarnaast treedt hij op als projectleider van innovatieprojecten en levert hij aan diverse besturen van publieke organisaties strategische ondersteuning. Ook professionaliseert hij diverse onderwijsorganisaties op het gebied van collegiale visitatie/auditing, via het uitwerken en opzetten van werkwijzen en het trainen van directieleden en stafmedewerkers.

Sinds 2004 is hij ook werkzaam als extern auditor, met diverse referentiekaders (ISO-9001, CIIO Maatstaf, het INK-model, Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs, maar ook zelfontwikkelde kaders vanuit strategische organisatieplannen). In deze rol heeft hij regelmatig audits uitgevoerd binnen de kennisintensieve en professionele dienstverlening, zowel bij organisaties uit de publieke als de profitsector.

Léon is resultaat- en samenwerkingsgericht, heeft een goed analytisch vermogen en is sterk in (proces)communicatie.  Bovendien is hij enthousiast en leergierig. Tot slot: Léon is actief lid van de Orde van organisatiekundigen en –Adviseurs (Ooa) en het Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmanagement (NNK).

 

<<< terug